A 20 éves szolgálat ünneplése

Szép Mónika és Csoma Áron 20 éve szolgálnak Piliscsabán és Tinnyén

Szép Mónika és Csoma Áron református lelkipásztorok 20 éves piliscsabai és tinnyei szolgálatuk megünneplése érdekében már augusztusban elkezdődött a szervezés.

Úgy tűnik, mindvégig sikerült a meglepetést az érintettek előtt teljes titokban tartani, Mónika és Áron csak az ünnepségen eszmélt rá az eseményre.


„szinte tapintható volt a közösség szeretete”
Kattintson a képre a galéria megnyitásához! (fotó: Ladányi Péter)

A szervezők az ünnepség időpontját a szokásos Piliscsaba-Magyarvalkó testvérgyülekezeti találkozóhoz igazították, így ez az esemény is hozzájárulhatott a titkos készülődés sikeréhez. A nagy napon (szeptember 16-án) a valkóiak segítségével sikerült egy időre „kivonni a forgalomból” Mónikát és Áront, hogy az ünnep teljes meglepetés maradhasson. Ahogyan Mónika fogalmazott:

„Ma egész nap engedelmeskedtem és
értetlenül mentem a rakparton és egyetlen egy valkai embernek mutogattam Budapestet, […] csak azt nem értettem, hogy miért nem látták a valkaiak Budapestet,
mikor már megmutattuk…”

Az ünneplők a Csabai Trió jazz együttest hallgathatták, majd együtt énekelték el a 134. zsoltárt. Gyarmati Ágnes a piliscsabai és Kiss Éva a tinnyei gyülekezet képviseletében köszöntő beszédet mondott, de mindkét gyülekezettől a gyerekek is énekeltek.

Az ünnepeltekről többen, köztük Farkas András piliscsabai és Krix Lajos tinnyei polgármester is szólt néhány méltató szót. Az ünnepi műsort Lukács László konferálta.

Mónika és Áron örömmel vette át a fotóalbumot, amelyben a piliscsabai és tinnyei gyülekezet tagjai az elmúlt évek kiemelkedő eseményeinek fényképeit gyűjtötték össze. A magyarvalkói gyülekezettől egy gyönyörű, kézzel hímzett terítőt kaptak, Kutas László szobrászművésztől egy kisplasztikát, de egy háromnapos családi pihenésben is részük lehet az Őrségi Nemzeti Parkban. Ezen kívül sok énekkel, verssel, és még több virággal, jókívánsággal és még ennél is több szeretettel lepték meg az ünneplők Mónikát és Áront.

A szabadtéri műsor után Mónika és Áron is meghatottan szólt az ünneplőkhöz.

A díszteremben mindenki vérmérséklete és aktuális étvágya szerint – Ocskay Rita és Simó József  jóvoltából kellemes, autentikus magyar népzene dallamainak kíséretében – fogyaszthatta el az ízletes ebédet.

A díszteremben az ünnepi műsor a valkóiak énekes előadásával folytatódott, majd Bátori Angéla és Gajdó Delinke verses előadásai következtek. A jelenlévők ezután Bakos Kornélia hangjában gyönyörködhettek.

A délután további része kötetlen beszélgetéssel telt, ráadásul az égiek is csodálatos időt biztosítottak erre a napra.

Több, mint 300-an gyűltek össze Mónika és Áron ünneplésére, szinte tapintható volt a közösség szeretete. Ez a szeretet jól tükrözi kitartó munkájuk értékét és fontosságát.

Ezek szerint valamit nagyon jól csinálnak…

 

(képeinkre vagy ide kattintva további fényképeket is talál!)