Közbiztonsági hírek

Heller Tamással, a tinnyei körzeti megbízottal beszélgettünk

Heller Tamás rendőr főtörzsőrmester, Tinnye körzeti megbízottja szerkesztőségünk kérdéseire válaszolt.

Milyen a közbiztonság Tinnyén?

„Tinnyén a komoly bűnesetek manapság nem jellemzők. A bűncselekmények visszaszorultak az állandó rendőri jelenlétnek köszönhetően. Nagyban segíti ezt az állandó jelenlétet az iskola hátulsó részében kialakított irodahelyiség és a szolgálati gépjármű is.”

A Petőfi Sándor utcai útzár idején panaszkodtak a lakók, hogy a Honfoglalás utcában túl gyorsan közlekednek a járművek, még sincs rendőr a közelben.

„Az útzár idején rendszeresen, naponta megfordultam a Honfoglalás utcában. Volt, hogy napközben, de előfordult, hogy éjszaka is. Ez egy igen szűk utca, például többször kellett segíteni az egymással szembe haladó, elakadt teherautók és buszok közlekedését is.”

Helyi rendőrségi ügyekben hogyan tudnak a helyiek kapcsolatba lépni a körzeti megbízottal?

„Minden gyanús vagy olyan ügyben amely rendőrségi intézkedést igényel, felhívhatnak engem a+36 20 489 6711 szolgálati telefonszámon vagy értesítsék a Pilisvörösvári Rendőrőrsöt a +36 26 330 130 számon.”

 

Heller Tamás szeretné felhívni az itt lakók figyelmét néhány, a rendőrséget érintő aktuális ügyre is. Ezek a faárusokkal (alkalmi fakereskedőkkel), a házaló árusokkal, a telefonos és internetes vásárlási csalásokkal, valamint az adventi időszak miatt megszaporodó zseblopásokkal, trükkös lopásokkal, gépkocsi feltörésekkel és hasonló bűncselekményekkel, ill. azok megelőzésével kapcsolatosak.

Ezekről az esetekről a police.hu és az országos média is beszámol (ill. beszámolt), azok nem Tinnyén fordultak elő.